Το έλαιο γλυκού αμυγδάλου είναι ένα παρθένο φυτικό έλαιο που αποκτάται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των αμυγδάλων του Prunus amygdalus dulcis και στη συνέχεια με τη διαδικασία διύλισης. Μέσω της διαδικασίας διύλισης, αφαιρούνται ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά σε οσμή και χρώμα. Η δράση του ωμέγα 6 οξυγονώνει τους ιστούς και το ωμέγα 9 έχει υψηλή ενυδατική ικανότητα. Η παρουσία της βιταμίνης F καθιστά το διυλισμένο φυτικό έλαιο γλυκού αμυγδάλου πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Η σύνθεσή του είναι 100% φυσική και οικολογική.
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL
CAS: 90320-37-9 / 8007-69-0
EINECS: 291-063-5
Το οργανικό λάδι ροδιού παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Punica granatum.
Ένα δέντρο που η προέλευσή του βρίσκεται στην ασιατική ήπειρο και εκτείνεται μέσα από μια πληθώρα εύκρατων και υποτροπικών κλιματικών ζωνών.
Το πιο σημαντικό συστατικό του ροδιού είναι το πονικικό οξύ. Το οποίο είναι ένα συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, γνωστό και ως ωμέγα 5. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αναγεννητικές ιδιότητες του επιδερμικού ιστού.
Το λάδι ροδιού είναι ένα 100% φυσικό προϊόν από βιολογική γεωργία.
INCI: PUNICA GRANATUM SEED OIL
CAS: 84961-57-9
EINECS: 284-646-0
Το οργανικό έλαιο μαύρου κύμινου παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Nigella sativa. Είναι ένα βοτανικό φυτό, που είναι εγγενές στη δυτική πλευρά της ασιατικής ηπείρου και στη Βόρεια Αφρική. Στη σύνθεσή του, ξεχωρίζει η πλειοψηφία του λινελαϊκού οξέος, το οποίο βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών. Επίσης, περιέχει ελαιώδες οξύ, με ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό.
INCI: NIGELLA SATIVA SEED OIL
CAS: 90064-32-7
EINECS: 290-094-1
Το λάδι από βράδυ πρωτοχρονιάς εξάγεται από τους σπόρους του φυτού Oenothera biennis και εκτιμάται για τα οφέλη του στην υγεία των γυναικών, ειδικά σε σχέση με την ορμονική ισορροπία. Πλούσιο σε γάμμα-λινολενικό οξύ (GLA), έναν τύπο ωμέγα-6 λιπαρού οξέος, το λάδι βράδυ πρωτοχρονιάς χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) και της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων και της κολπικής ξηρότητας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν επίσης ευεργετικό για το δέρμα, βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ενυδάτωσης. Επιπλέον, το λάδι βράδυ πρωτοχρονιάς έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ακμή και η δερματίτιδα.
ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ: 25 κιλά. 200 κιλά. IBC 1000 κιλά.
INCI: Λάδι Oenothera biennis
CAS: 90028-66-3
EINECS: 289-859-2
Το λάδι από σπόρους σταφυλιού, που εξάγεται από τους σπόρους των σταφυλιών, είναι ένα ελαφρύ, πολυδιάστατο λάδι γνωστό για τα οφέλη του για το δέρμα και τα μαλλιά. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα προανθοκυανιδίνες, βιταμίνη Ε και απαραίτητα λιπαρά οξέα, αυτό το βασικό λάδι βοηθά στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά των ελευθέρων ριζών, στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ελαστικότητας. Απορροφάται εύκολα, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για την ενυδάτωση του δέρματος χωρίς να αφήνει λιπαρή αίσθηση. Επιπλέον, το λάδι από σπόρους σταφυλιού χρησιμοποιείται σε θεραπείες μαλλιών για να θρέψει τα μαλλιά, να βελτιώσει τη λάμψη και να αποτρέψει την ξηρότητα. Η πολυπλοκότητά του και οι ευεργετικές του ιδιότητες καθιστούν το λάδι από σπόρους σταφυλιού δημοφιλή επιλογή στην προσωπική φροντίδα και την αρωματοθεραπεία.
ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ: 25 κιλά. 200 κιλά. IBC 1000 κιλά.
INCI: Vitis vinifera Seed Oil
CAS: 85594-37-2 / 84929-27-1 / 8024-22-4
EINECS: 287-896-9 / 284-511-6
Το οργανικό λάδι σπόρων σταφυλιού παράγεται με την πρώτη ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του Vitis vinífera. Ο αμπελώνας είναι ένα αναρριχητικό φυτό που είναι εγγενές στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η παρουσία λινολεϊκού και ελαικού οξέος ξεχωρίζει στη σύνθεσή του, λόγω των θρεπτικών, ενυδατικών και μαλακτικών του ιδιοτήτων. Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, ενώ οι φαινολικές ενώσεις προστατεύουν τους ιστούς.
Το φυτικό λάδι σπόρων σταφυλιού είναι ένα φυσικό προϊόν από βιολογική γεωργία.
INCI: VITIS VINIFERA SEED OIL
CAS: 85594-37-2 / 84929-27-1 / 8024-22-4
EINECS: 287-896-9 / 284-511-6
Το φυτικό λάδι από γλυκές αμυγδάλες παράγεται μέσω της πρώτης ψυχρής πίεσης των αμυγδάλων του Prunus amygdalus dulcis και της επακόλουθης διύλισης. Μια διαδικασία που αυξάνει τη σταθερότητά του, προσφέροντας ομοιογένεια στις οργανοληπτικές του χαρακτηριστικές. Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείφει τις ανεπιθύμητες ιδιότητες στην εμφάνιση και τη μυρωδιά του. Αυτό το φυτικό λάδι από γλυκές αμυγδάλες είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα λινολεϊκό και ελαικό, τα οποία ξεχωρίζουν για τη μεγάλη τους ενυδατική ικανότητα και τις καταπραϋντικές τους επιδράσεις, ενώ η παρουσία της βιταμίνης Α βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη χρωστικών.
Το ελαιόλαδο, που εξάγεται από ελιές, είναι θεμέλιος λίθος της μεσογειακής διατροφής και ένα πολύτιμο έλαιο για τα οφέλη του στην υγεία. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, το ελαιόλαδο είναι γνωστό για την ικανότητά του να υποστηρίζει την καρδιοαγγειακή υγεία μειώνοντας τα επίπεδα LDL ("κακής") χοληστερόλης και αυξάνοντας την HDL ("καλής") χοληστερόλης. Εκτός από τα εσωτερικά του οφέλη, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να ενισχύσει τις γεύσεις και επίσης στη φροντίδα του δέρματος ως φυσικός ενυδατικός παράγοντας, βοηθώντας να μαλακώσει και να θρέψει το δέρμα. Η ευελιξία και οι υγιεινές του ιδιότητες καθιστούν το ελαιόλαδο ένα απαραίτητο συστατικό στη διατροφή και την προσωπική φροντίδα. Διατίθενται επίσης ελαιόλαδο lampante, ελαιόλαδο από πυρήνες ελιάς και βιολογικό ελαιόλαδο.
ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ: 25 κιλά, 200 κιλά, IBC 1000 κιλά.
INCI: Olea europaea Fruit Oil
CAS: 8001-25-0
EINECS: 232-277-0
Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού εξάγεται με απόσταξη ατμού από τα κλαδιά του Cupressus sempervirens. Αυτή είναι μια δασική είδη που είναι εγγενής στις ανατολικές Μεσογειακές περιοχές. Οι μονοτερπένες ?-πιένιο και δέλτα-3-καρένιο έχουν καταπραϋντικές και βρογχοδιασταλτικές ιδιότητες. Αυτά τα συστατικά είναι παρόντα στη σύνθεση σε υψηλό ποσοστό. Σε μικρότερο βαθμό, βρίσκουμε την παρουσία λιμονένιου και μυρσενίου, που είναι αρωματικοί τερπένες που δίνουν στο αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού την έντονη χαρακτηριστική του αρωματική γεύση.
INCI: CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL
CAS: 84696-07-1 / 8013-86-3
EINECS: 283-626-9
Το αιθέριο έλαιο ροζ γκρέιπφρουτ προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη του φρέσκου φλοιού του καρπού του Citrus paradisi. Είναι το αποτέλεσμα της υβριδικής σύνθεσης μεταξύ της παμπέλμου και του γλυκού πορτοκαλιού που προέρχεται από τις φυτείες της Καραϊβικής. Ξεχωρίζει στη σύνθεσή του για την υψηλή συγκέντρωση λιμονένιου, ενός μονοτερπενίου φυσικής προέλευσης που βρίσκεται στον φλοιό των εσπεριδοειδών και του δίνει το χαρακτηριστικό του άρωμα. Το αιθέριο έλαιο ροζ γκρέιπφρουτ όχι μόνο διαθέτει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα, αλλά έχει και πολλές διαφορετικές ιδιότητες.
Ο φυσικής προέλευσης τοκοφερόλη ή βιταμίνη Ε έχει μια σειρά από καλλυντικές εφαρμογές λόγω των προστατευτικών της ιδιοτήτων για τα κύτταρα. Εκτός από το ότι βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης και προστατεύει από τις βλάβες της UV ακτινοβολίας, δεν έχει ερεθιστικές επιδράσεις στο δέρμα. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, επιτρέποντας την επέκταση της διάρκειας ζωής των καλλυντικών που την περιέχουν στη φόρμουλά τους.
INCI: TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL
CAS: 54-28-4 (ΓΑΜΜΑ) / 16698-35-4 (ΒΕΤΑ) / 10191-41-0 (DL) / 119-13-1 / 1406-18-4 / 1406-66-2
EINECS: 200-201-5 / 240-747-1 / 233-466-0 / 204-299-0 / 215-798-8 / - / 218-197-9 / 200-412-2 / 232-273-9
Η υδρογλυκερινοποιημένη εκχύλισμα αρνίκας αποκτάται με την εκχύλιση των λουλουδιών της Arnica montana σε νερό και γλυκερίνη.
Ένα φυτό που είναι εγγενές στην κεντρική και νότια Ευρώπη, έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.
Στο εκχύλισμα αρνίκας μπορούμε να βρούμε αντιφλεγμονώδεις, κυκλοφοριακά ενεργοποιητικές, αντιγηραντικές ή αντισηπτικές ιδιότητες. Όλα αυτά, χάρη στις ικανότητές του να βελτιώνει την κυτταρική αναγέννηση, να επηρεάζει τους θύλακες των τριχών ή να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η υδρογλυκερινοποιημένη εκχύλισμα αρνίκας είναι προϊόν φυσικής προέλευσης.